Диетата на Бриджит Джоунс

Диетата на Бриджит Джоунс

Всички знаем коя е Бриджит Джоунс. Пухкавата и недодялана, но пък адски чаровна блондинка се превърна определено в наша любимка. Тя обича да яде, пие пуши и винаги да казва това, което мисли без да се влияе от последствията. Актрисата, която така блестящо изигра Бриджит е Рене Зелуегер. Рене по принцип е много слабо и крехко създание, само, че за ролята на Бриджит Джоунс и се е наложило да качи близо 13 килограма. За тази цел диетологът и предписал режим от 4100 калории на ден. А филма имаше и втора част. Това значи, че два пъти за много кратко време актрисата е трябвало да свали излишните килограми и да си върне формата. И тя го е направила с диета, която напълно изключва въглехидратите от дневното меню.

Диетата се състои от 24 дни, след това задължително се прави почивка. Няма часове за хранене, няма и брой хранения има само разрешени и забранени храни. Ето ги и тях:
Разрешени храни: всички видове месо – дивеч, дреболии, свинско, телешко, агнешко, говеждо и т.н. Можете да ги приготвяте по всякакви начини без паниране. Можете да ядете и пържено (без хляб!), колбаси, сушено месо (без кренвирши и всичко, което съдържа соя), риба и консерви.

Друго разрешено – зеленчуци – всички салати, чушки – пресни и печени, краставици, домати, кисело зеле, морски дарове, лук, репички, спанак, яйца и лютеница (без захар).

Салатите правите със сол, оцет, олио пипер, но без никакви сосове.

Чаят, кафето и минералната вода са разрешени, но без да им слагате захар или мед, можете да използвате изкуствени подсладители. След шестия ден на диетата се позволява дори по половин литър вино.

Забранено – хляб, ориз, грах, боб, картофи, панирано месо, соя, тесто, брашно, ядки, кренвирши. Всичко млечно – млека, сметани, сирена, кашкавал, масло, айран, крем, маргарин, захар, шоколад, сладкиши, царевични пръчици, сладолед, никакви плодове, ама никакви!

Нямате позволение дори един ден да ядете едно мъничко парченце хляб, нито пък чаша мляко, защото тогава трябва да спрете и да започнете отначало.

Диетата може да правите два пъти по 24 дни, но през почивката (2-3) седмици е желателно да се храните разделно.

Ако имате каквото и да било заболяване или притеснения, задължително се консултирайте с лекар преди да започнете диетата.

Снимка: www.starsmoke.com
Автор: Sisi

Диетата на Бриджит Джоунс Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)