Диетата на боговете

Диетата на боговете

Плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти. Това гласи менюто на божествената диета на пророк Даниил. Светията е пиел само вода и никакъв алкохол. Според създателката на съвременния вариант на диетата Сюзън Грегъри в библейски времена са се ядяли само храни, отгледани от семена. Тогава хората не са се докосвали до меса и хляб, осквернени от царете.

Режимът се основава на традиции от евангелията, в които е заложено да се избягват меса и риби, докоснати от мерзостта на властта. Грегъри обяснява, че последователите на диетата не бива да консумират преработени храни и е нужно да намалят обема на приеманата храна, точно както е правел пророкът.

Кофеин, химикали и захари се заклеймяват като отровни от божествената диета. Създателката на режима смята, че спазването му води до избавяне от болежки в главата и крайниците, както и от умора и анемични състояния. Според нея диетата контролира нивата на холестерола и кръвната захар. Тя е категорична, че избягването на някои хранителни продукти избягва и заболяването от смъртоносни болести като рак и сърдечни проблеми.

Грегъри изтъква, че най-голямата полза, която носи диетата е не само загубата на убийствена телесна маса, а и на усещане за благополучие. Все пак напомня, че диетата не е подходяща за хора със здравословни проблеми, за които приемът на витамини и минерали от богато меню е от съществено важно значение. Оприличава диетата като коледни пости, на които не се консумират бяло брашно, захар и преработени изделия. Диетоложката подчертава, че не бива да се прекалява с продължителното прилагане на диетата, защото организмът губи много от необходимите вещества, за да се развива и функционира правилно.

Снимка: www.fiteveryday.com
Автор: Dani

Диетата на боговетеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)