Цветовете, които лекуват желанието ни за зимен сън

Цветовете, които лекуват желанието ни за зимен сън

Цветовете притежават силата да променят настроението ни. Могат да ни правят депресирани и унили, агресивни и сприхави или разнежени и щастливи. Комбинацията им е изключително сложен и опасен процес, който може да ни изиграе лоша шега и да ни накара да изглеждаме по-дебели, отколкото сме или пък да подчертае недостатъците ни.

И все пак е по-добре да сме цветни, отколкото сиви на фона на прекрасния, пухкав снежец през зимата. Най-добрите модни дизайнери твърдят, че цветът вдъхва живот и вади от моменти на отчаяние. Затова е важно да се обгърнем с феерия от топли и студени нюанси още днес и в никакъв случай да не подценяваме значението и символиката на тоновете.

Световноизвестни стилисти са подбрали палитра от цветове за дрехите и аксесоарите, с които се покриваме от главата до петите, за да ни е топличко. Преди няколко дни станаха известни и актуалните тенденции в грима. Всичко в цвят боровинка е супер модерно и се препоръчва за елегантната и деловата визия на бизнес дамата. В случай, че ти предстои сериозно предизвикателство или интервю за нова работа боровинковият сладко-кисел цвят ще ти помогне да превземеш върховете. Страхотен контраст се получава, когато се съчетае с малко бяло. Облекло в такава гама зарежда с позитивна енергия.

Смарагдовото зелено е другият ключов цвят, който направо ще ни презарежда батериите с нова положителна енергия, за да понасяме всички гадости на съвременното напрегнато ежедневие. Най-хубавото в случая е, че си отива с всички аксесоари и цветове по тоалета. Подхожда на блондинки и брюнетки, както и на всеки тен. Кара кожата да засиява. Не случайно е сред на-любимите цветове на знаменитостите.

Чисто бялото си остава класика в жанра, но не е особено практично, защото се цапа лесно и трябва много да се внимава, докато тичаш с прелестното си палто из града и отмяташ задача след задача. По-добре избери снежнобялото само за определен аксесоар.

Златно и да си дойдем на думата. То е белег на аристокрацията и благородническата кръв. Дори да не искаш да лъщиш покрита със златисто като някакво бижу може да използваш царския гланц само за някои от аксесоарите. Толкова е актуален напоследък, че се взаимства като основно вдъхновение за коледната украса във Виена и повечето германски градове.

Среброто от своя страна е нежност и грация. Подхожда на младите дами, както и на онези, които навлизат в есента от своя живот. Стои перфектно в съчетание с кафявите нюанси и добавя една феерична мекота към женствения образ.

Снимка: img.nnov.org
Автор: Dani

Цветовете, които лекуват желанието ни за зимен сънРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)