Боядисай се сама в домашни условия

Боядисай се сама в домашни условия

Подсилването на цвета или смяната му изискват не малка сума пари всеки месец и спазване на графиците на фризьорите. С тези съвети ще разбереш как да нанесеш равномерно боята по гривата си и да постигнеш перфектен резултат:

1. Подготовка – Боята не се нанася върху току-що измита коса. Къпането й трябва да е станало най-малко 1 ден преди процедурата. Причината е, че себумът по косъма и скалпа помагат на боята да полепне и да оцвети добре косата. Освен това естествените мазнини помагат на косата да се предпази от химията в боята. Преди да забъркаш сместа се среши добре с влажен гребен.

2. Цветът – трябва да е няколко нюанса по-светъл или по-тъмен от естествения ти. Драстичните разлики в цвета остави на професионалист, защото ако ти е сефте може да станеш на петна.

3. Съотношението – в пластмасова купичката с боя се слага и прилично количество обезцветител, който върви в комплект с тубичката боя. В случай, че искаш светъл цвят си намери обезцветител със сила 20. За по-тъмен ще ти трябва със сила 10.

4. Процесът – слагаш ръкавици и някаква кърпа на врата си, за да не цапаш кожата и дрехите си. Заставаш пред огледалото и започваш да разделяш косата с голям гребен на пътища. Започваш от челото и караш с гребена до тила. Другият вариант е да взимаш боята с шепа и да я втриваш в корените и по целия косъм. Така ще си сигурна, че няма да пропуснеш нито едно местенце и ще си направиш приятен масаж на скалпа, който ще засили кръвообращението и способността на косата да абсорбира цвета.

Снимка: 3.bp.blogspot.com
Автор: Dani

Боядисай се сама в домашни условияРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)