Билките, които облекчават страданията от менопаузата

Билките, които облекчават страданията от менопаузата

Природните цярове отново ще се окажат по-ефективни от продуктите на съвременната медицина. Набор от билки е в състояние да излекува страданията и да премахне неприятните симптоми от менопаузата като обилно потене, световъртеж и промяна на настроенията. Специалистите твърдят, че менопаузата, която настъпва след 44-годишна възраст е естествена, а ако се появи на по-ранен етап определено се дължи на някакво заболяване или прекалено стресови ситуации.

За да се сложи край на смущенията на нормалния сън и правилното функциониране на организма непременно се прилага лечение. И по-добрият вариант е това да стане с помощта на билките, с които сме свикнали да глезим сетивата си, когато ни се допие чай. Установено е, че чай от черен кохош смекчава усещането за дискомфорт в рамките на няколко часа и ефектът от илача е дълготраен. Вечерната иглика също въздейства успокояващо и отпускащо на напрегнатото тяло. И от двете билки е напълно достатъчно да се прави концентрат от 2 супени лъжици примесени с вряла вода. Други подходящи билки са валерианата, розмаринът и градинския чай. Допустимо е да се пият самостоятелно или да се миксират заедно в една чаша чай. Само не бива да се пият преди, по време или след консумацията на алкохол и лекарства, за да има максимален ефект от терапията.

Полезно е чаят да се оставя да престои няколко часа преди да се изпие, за да пуснат билките всичките си сокове и те да се усвоят от организма. На ден се препоръчват по две чаши чай. Пият се според личния график на свободното време – например сутрин и вечер или преди обед и следобед. За да се почувства осезаемо облекчаване режимът трябва да се спазва най-малко седмица.

Снимка: ak8.picdn.net
Автор: Dani

Билките, които облекчават страданията от менопаузатаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)