Американски зъболекари: 5 съвета за по-бели зъби

Американски зъболекари: 5 съвета за по-бели зъби

Освен по дрехите ни посрещат и по излъчването. Чаровната ни усмивка е в състояние да стопи ледовете между непознати и не след дълго отношенията им да разцъфнат в красиво приятелство или нещо повече. И не е никак трудно да се поддържа блестяща усмивка. Всичко се корени в профилактиката и посещенията при стоматолог поне два пъти в годината. Американски лекари уверяват, че само четкането на зъбите сутрин и вечер с най-скъпата паста не помага. Те изреждат 5 безценни съвета за това как всяка жена може да избели зъбите си в домашни условия. Ето ги и препоръките:

1. Пълно почистване – достатъчно е да се прави сутрин и вечер, но след миенето с качествена паста да се използват конци за зъби. Само така можете да сте сигурни, че премахвате всички остатъци от храна, които имат навика да се крият на недостъпни за четката места и да се разлагат там. После е хубаво да се прави и жабурене с вода за уста, която съдържа флуорид.

2. Плакнене с вода – след всяко пиене на кафе, кола и черен чай. В противен случай жълтите отенъци от напитките и цигарите мигновено полепват по зъбите и оцветяват усмивката ни по неприятен начин.

3. Пийте със сламка – всички тъмни сокове. Така течността се отвежда от езика и гълтача в гърлото и няма досег до зъбите.

4. Не просто дъвки без захар, а никакви дъвки – Дъвченето на дъвки насъбира плака по зъбите и оцветява емайла им. Ако толкова много ви се дъвче си купувайте от аптеките от сладките гумички, които са обогатени с кислород.

5. Четкане с лимонов сок – Взимате четката за зъби, накисвате я в прясно изцеден сок от лимон и започвате да четкате все едно ги миете, както по време на сутрешния тоалет. Лимонът премахва упоритите жълти петна и натрупания зъбен камък. Прави се по веднъж седмично, защото лимонът е силна киселина, която може да пречи на стомаха и на венците.

Снимка: ofertomat.bg
Автор: Dani

Американски зъболекари: 5 съвета за по-бели зъбиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)