4 смъртоносни диети

4 смъртоносни диети

Заради нарастващите смъртни случаи от подлагане на опасни диети, специалистите изработиха списък с режимите, на които нито една жена не бива да се подлага. Експертите предупреждават, че не бива да се самозабравяме в желанието си да отслабнем бързо, защото това може да доведе до трайни последици за здравето ни и дори до смърт. Две от най-модерните диети на 2013 г. съветват жените да живеят само на въздух или да не ядат нищо през делничните дни, но през уикендите да наблегнат на алкохола, за да се „прочистят“.

1. Диетата „на въздух съм“ - Привържениците й са убедени, че може да се оцелява само с кислород и слънчева светлина. Преди кончината се появяват симптоми като обезводняване и недохранване. След около седмица започват припадъците, като всеки от тях може да се окаже фатален.

2. Избиране на органични храни – При този режим човек се храни само с био храни, които уж трябва да намалят мазнината по проблемните зони на тялото. Само че, за да поддържа живота си, пациентът трябва да приема хранителни добавки и фанатичен начин на разсъждаване. Авторите на идеята за колосално отслабване проповядват, че хормоните движат метаболизма, а това схващане коства живота на десетки хора всяка година.

3. Стоп на глутена – протеиновата смес, която се намира в храни от житни растения се избягва от последователите на тази диета. Причината е, че са убедени, че това ще накара затлъстяването им да изчезне като с магическа пръчка. Те стремглаво се впускат в тъпчене с различни продукти без глутен, забравяйки, че всъщност са страшно калорични и по този начин напълняват двойно и то със скоростта на светлината.

4. Запой през уикенда – През седмицата не се яде нищо, но дойдат ли събота и неделя започва битовият алкохолизъм. Изпиват се литри спиртни течности и силни концентрати, за да се смъкнат по екстремен начин излишните килца. В същото време жертвите на тази диета не набавят на тялото си витамини, минерали и съставките, които им трябват, за да живеят. Краят на тази диета е сигурна смърт.

Снимка: good-kovka.com
Автор: Dani

4 смъртоносни диетиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)