3 дейности преди закуска, които ни правят енергични и позитивни

3 дейности преди закуска, които ни правят енергични и позитивни

Успешните хора закусват. Храната дава енергия, сили и позитивни нагласи, за да превъзмогваме препятствията по пътя си. Поддържането на механизма на биологичния часовник е от особено важно значение за постигането на дисциплина. Освен хапването набързо преди работа обаче има още 3 неща, чието вършене кара храната да влияе по възможно най-полезния начин на организма ни. Те могат да се свършат преди ядене или по време на самото закусване.

1. Упражнения – Дават тонус и подготвят тялото за деня. Движението премахва стреса от екстремното ставане сутринта и помага да се концентрираме по-добре.

2. График на деня - „Скицирай“ плановете за работния ден и изведи на преден план най-важните ангажименти. Започни с тяхното осъществяване, за да ти се махнат от главата и да не ти вкисват настроението през целия ден. В противен случай ще ги отлагаш до безкрай и накрая ще се окаже, че си свършила само 20% от всичко онова, което е трябвало да направиш, за да премине денят ти пълноценно.

3. Медитирай и визуализирай – успешните хора достигат до целите си, защото през цялото време си представят как го постигат с лекота. Виждат се на върха. В мислите си успяват без проблем да се справят с всичко. Искат нова кола – представят си, че я карат, искат нова работа – мислено те вече са я започнали. Ако не си представяш, че мечтите се осъществяват ще си останеш само с тях. Това казват най-древните китайски философи. Затова по време на закуската си дай време на мозъка да отпочине и започни да си представяш, че си успешна. Не след дълго наистина ще станеш. Пътят към успеха се крие в извървяването му.

Снимка: ak2.picdn.net
Автор: Dani

3 дейности преди закуска, които ни правят енергични и позитивниРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)