За дома

Изработкана Предмети

Изработкана Предмети

За да усвоим правилно казаното по-горе, тук са дадени описания за направата на различни предмети : Сак за насекоми .Сакът е необходим на естествениците за ловене на пеперуди и други насекоми.Състои се... »

Пране Без Сапун

Пране Без Сапун

Добър резултат даьа прането на вълнени дрехи във фасулена вода. Сварява се 1 кг фасул в 5 литра вода. Прецежда се водата и в нея се потапя и се мачка. Това пране е без сапун. Изплаква се в две води и ... »

Пране На Различнии Материали

Пране На Различнии Материали

Преди да се изпере дрехата трябва да се изтърси, да се изчетка добре, като се обръща внимание на шевовете, бастите, гънките. По тях се събира и задържа мъх от плата, а също така и прах. С цветен конец... »

Бримки

Бримки

Друг вид илици са петелките. Те се употребяват при такива тъкани и на такива места на дрехите, където не трябва да се прерязва платът. В такъв случай на самия край на прегъьката на плата се правят на ... »

Илици

Илици

Илиците се изработват с парче платили чрез обримчване с конци. Обримчените илици се работят, като най-напред се разрязват по права линия, колкото е диаметъра на коп-чето плюс 2 мм. За да не се разнищв... »

Страници 89 от 91 ‹‹ 12...8788899091 ››